Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası Yeditepe Üniversitesi Ev Sahipliğinde Düzenlenecek

EUSA 2022 Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası, Yeditepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak. Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) tarafından bu yıl on ikincisi düzenlenecek olan şampiyona 7-9 Eylül tarihleri arasında Haliç’te gerçekleştirilecek.

Haber: Abdulfettah BOSTAN

Şampiyonada Avrupa’nın 16 farklı ülkesinden, aralarında University of Oxford, Imperial Collage London, University of Vienna, Technical University of Munich ve University of Amsterdam gibi Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinin yanı sıra ülkemizden Yeditepe Üniversitesi, ODTÜ, Kadir Has Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Milli Savunma Üniversitesi yarışacak. Avrupa’nın 71 üniversitesinden, yaşları 18 ile 24 arasında değişen öğrencilerin yarışacağı şampiyonada erkekler 11, kadınlar ise 9 farklı kategoride yarışacak. Yarışlar Fener İskelesi karşısında başlayıp Ayvansaray Parkı’ndaki Kono ve Kürek Merkezi’nde son bulacak olan bin metrelik bir parkurda gerçekleştirilecek.

Şampiyona boyunca 550 sporcu ve yöneticilerden oluşan ekipler, şampiyonanın organizasyon komitesini üstlenen Yeditepe Üniversitesi’nin 26 Ağustos Yerleşkesi’nde misafir edilecek.