9 ¾ Treni Hagrid İçin Kalkıyor

Harry Potter serisinde Rubeus Hagrid karakterini canlandıran İskoç aktör Robbie Coltrane, 72 yaşında aramızdan ayrıldı.

Haber: Zeynep Nazlı Yıldırım

Son zamanlarda eklem rahatsızlığı hastalığıyla uğraştığı bilinen Coltrane, İskoçya Falkirk yakınlarında bir hastanede hayatını kaybetti. Coltrane’in menajeri Belinde Wright, “Harika bir aktör olmasının yanı sıra çok zekiydi. 40 yıl boyunca onun menajerliğini yapmış olmaktan büyük gurur duyacağım ve onu çok özleyeceğim.” dedi. Harry Potter serisinin yıldızı Daniel Radcliffe de Coltrane’in ölümünden sonra şunları söyledi: “Robbie tanıdığım en komik insanlardan biriydi. Çocukken bizi sette sürekli güldürürdü. Onunla tanıştığım ve çalıştığım için çok şanslı, onu kaybettiğimiz için de çok üzgün hissediyorum. Müthiş bir aktördü.”

Serinin diğer yıldızı olan Emma Watson ise Hermonie karakterini oynamaktan keyif almasının Coltrane sayesinde olduğunu dile getirdi. Watson, “Robbie, bir gün senin sette bana davrandığın kadar nazik biri olmayı başarabilirsem, bunu senin adına ve anına yapacağıma söz veriyorum. Tatlılığını, sıcaklığını, gülüşlerini ve sarılışını gerçekten özlüyorum.” dedi.

Yaşamı ve Kariyeri

Harry Potter serisiyle tanınan Robbie Coltrane, hayatında birçok başarıya imza attı. 30 Mart 1950’de İskoçya’da dünyaya gelen Coltrane, Glasgow Sanat Okulu’nda eğitim alana kadar çok da mutlu bir hayat geçirmedi fakat bu süreçte de sürekli bir arayış içindeydi. Okulda münazara topluluğunun başkanlığını yaptı ve rugby ile ilgilendi. Glasgow’da resim eğitimi aldıktan sonra sanat eğitimine Moray House Eğitim Fakültesi’nde devam etti. Yirmili yaşlarının başında tiyatro ve oyunculuk eğitimi alan Coltrane, John Byrne'ın The Slab Boys oyununun ilk tiyatro yapımı olan 1978 tarihli Traverse Theatre'da yer aldı. Filmlerde ve tiyatrolarda görülmeye başladıktan sonra ona asıl ünü kazandıran Harry Potter film serisi ve James Bond filmlerinde rol aldı. Rollerindeki başarısı hem kendisine hem de seriye birçok ödül kazandırdı.