Prodromos Tsinikoris Üniversitemize Konuk Olacak

Yeditepe Üniversitesi; destekçisi olduğu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 23. İstanbul Tiyatro Festivali “Öğrenme ve Gelişim Programı” kapsamında Yunanistan’da yaşayan beş göçmen kadının gerçek hikâyelerinin anlatıldığı “Temiz Şehir” oyununun yönetmeni Prodromos Tsinikoris’i, 27 Kasım’da, üniversite yerleşkesinde düzenleyeceği “Belgesel Tiyatroda Alternatif Anlatım Arayışları” başlıklı panelde ağırlayacak.

23. İstanbul Tiyatro Festivali, bu yıl, 13 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında yurtdışından 12, Türkiye’den 16 olmak üzere toplam 28 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 78 gösterimiyle tiyatroseverlerle buluşuyor.

Festivalde Yeditepe Üniversitesi desteğiyle hayata geçen “Öğrenme ve Gelişim Programı” kapsamında okuma tiyatroları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi tamamı ücretsiz yan etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Festivalde yer alan tüm uluslararası yapımları, ilgili bölümün öğrencileri akademisyenleriyle birlikte izleme olanağı buluyor.

Belgesel Tiyatroda Alternatif Anlatım Arayışları

Yeditepe Üniversitesi program kapsamında, festival programında yer alan ve Yunanistan’da yaşayan beş göçmen kadının gerçek hikâyelerinin anlatıldığı “Clean City (Temiz Şehir)” isimli oyunun yönetmeni Prodromos Tsinikoris’i, “Belgesel Tiyatroda Alternatif Anlatım Arayışları” panelinde ağırlayacak. Panel, 27 Kasım’da, saat 16.00’da, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.