"Haber önemlidir ama insan hayatı daha önemlidir"

İlgili konu

Savaş fotoğrafçısı, belgesel yapımcısı ve gazeteci Coşkun Aral, Yeditepe Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Haber: Dilan Yılmaz

Gazetecilik Seminerleri dersi kapsamında gerçekleşen söyleşi, online olarak yapıldı. Aral, meslek geçmişinden ve kariyerindeki bazı renkli olaylardan bahsederken genç meslektaşlarına birtakım tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi.

Şuan Youtube'da ''Coşkun Aral Anlatıyor'' kanalında üretim ve paylaşım yapmaya devam eden Aral, habercilikle ilgili anlattığı bir anısında, ''Haber önemlidir ama insan hayatı çok daha önemlidir'' dedi. Aral ayrıca: ''Savaş alanlarında yeri geldiği zaman can kurtardık, yeri geldiğinde fotoğraf da çektik. Beynin o anda verdiği karar. O alanda kurşunun nereden geleceği belli olmuyor. Herkes travma yaşıyor. Dünyanın en dayanıksız insanı her şeye dayanabilir, dünyanın en büyük rambosu ise bazen her şeye teslim olabilir'' ifadelerini kullandı.