Emre Tilev Yeditepe Ünivesitesi’nde: "Bilgi Güçtür"

Spor spikeri ve akademisyen Emre Tilev, Yeditepe Üniversitesi öğrencileri ile söyleşi yaptı. Tilev, kariyeri süresince yaşadığı deneyimleri anlattı ve öğrencilere önerilerde bulundu.

Haber: Esracan Aküren

JRN 444 Spor Gazeteciliği dersi kapsamında düzenlenen söyleşi etkinliğine konuk olan Emre Tilev; medya sektörü ve geleceği, teknoloji gibi birçok konu hakkında konuştu. Bilginin önemini sık sık vurgulayan Tilev, ‘’İlim, bilim benim hayattaki en iyi yoldaşım oldu. Bilgi güçtür.’’ dedi. Spor spikeri Tilev, öğrencilere ‘’Haberci olacaksanız bugün İngiltere başbakanını bilin, 3 yıl öncesini bilin. Bunu bilmiyorsanız, stratejik öge ve dinamiklere asla sahip olamazsınız.’’ önerisinde bulundu. Medyada şüpheciliğin olmazsa olmaz kriterlerden biri olduğunu belirten Tilev, sektörün geleceği ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ‘’Medya evriliyor, bambaşka bir hale geliyor. Çağlar minimalize oldu. Dünya bambaşka bir noktaya evriliyor. Okula ilk geldiğinizde size ‘5N1K’ öğrettiler, ben size ‘2K’ var diyorum. Sizce nedir o ‘K’? Küreselleşmedir. Dünyaya global bakın, fakat yöreselliği arayın.’’. Tilev, konuşmasının devamında öğrencilere yaptıkları işe renk katmanın, klasik olmamanın ve haberin içindeki hikayeyi öne çıkarmanın öneminden bahsetti.

"Radyo bambaşka"

Konuşmasında teknolojinin öneminin sık sık altını çizen Emre Tilev, ‘’Biri size ‘Bırak bilgisayarı!’ dese bile bırakmayın. İlim öğrenin.’’ dedi. Tilev, bir öğrencinin ‘Radyoculuk mu yoksa televizyonculuk mu?’ sorusunu ‘’Radyo bambaşka bir hava. Televizyonculuk ‘audio-vision’ işidir. Ama radyoculukta ben anlatacağım, sen onu hayal edip orada oturmalısın.’’ diye yanıtladı. Kariyerine Samsun’da bir yerel radyoda başlayan Tilev, ‘’ ’Samsun’da kimse klasik müzik dinlemez.’ diyenlere inat yayın yaptım.’’ dedi.