Sinema ve Dizi Sektörleri Çöküşte

Sinema ve Dizi Sektörleri Çöküşte

İlgili konu

Tüm dünyada etkisini şiddetle gösteren koronavirüsü sinema ve dizilerin yayınlarını da etkiledi. İleri tarihlere ertelenen festival, etkinlik ve gösterim tarihlerinin yanı sıra iptal edilen birçok program oldu. 

Haber : Lara Yıldız Daysal


Pandemik etkisiyle tüm dünyada karantina bölgeleri oluşturulurken, herkes kendini virüsten korumak için tedbirlerini arttırdı. Geçtiğimiz haftalarda siyasi oturumların iptallerini gördük. Ardından futbol maçlarının seyircisiz oynanması gündemde yer aldı. Virüsün etkileri her sektörde hissedilirken, sinema endüstrisi gişelerde dibi görmeden önce sinyaller festivallerin iptali ile başlamıştı.


Ülkelerin OHAL ilanlarının yanında tedbir amaçlı evlere kapananlar televizyonlara ve internet dizilerine daha çok vakit ayırmaya karar verdi. Çekimleri devam eden diziler, yeni sezon için anlaşmalar yapan yapımlarsa 'koronanın' endüstriye olan etkisini yaşıyor.


Talk – Show Programları Seyircisiz
Amerika’nın gündüz kuşaklarının akabinde gece şovları da seyircisiz programa geçiş yaptı. The Tonight Show With Jimmy Fallon, Late Night With Seth Meyers, The Late Show with Stephen Colbert çekimlerini durdurdu. 30 Mart’tan önce de geri dönmeleri beklenmiyor. The Wendy Williams Show da onlara katıldı. Hatta Colbert’in karar öncesi çekilen ve haftaya yayınlanacak üç programı seyircisiz olarak izleyiciye sunulacak.

Senaristler Senaryo Depoluyor
Senarist odaları hali hazırda uzaktan çalışmanın yollarını aramaya başladı. Devam eden birlik anlaşması 1 Mayıs’ta sona ereceği için grev ihtimalinin de bulunduğu sektörde bu nedenle bazı senaryo odalarından senaryo depolaması istenmişti. Uzaktan çalışma kararı alan dizilerden birisi MacGyyer.

Ülkelerin bir araya geldiği ve heyecanla beklenen etkinliklerin başında gelen Cannes Film Festivali, Tokyo Olimpiyatları, Eurovision, Comic-Con, EURO 2020 ve F1 sezonuyla ilgili kararlar henüz paylaşılmadı.