Annelere Ücretsiz Ulaşım

Annelere Ücretsiz Ulaşım

İlgili konu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Anne Kart" uygulaması başladı. Uygulama kapsamında 0-4 yaş aralığında çocuğu olan anneler "Anne Kart" ile toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacak.

Haber: Cenk Ova

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 0 – 4 yaş aralığında çocuğu olan annelerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını içeren vaadi hayata geçti. Geçen hafta toplanan İBB Meclisi’nin ardından, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) de küçük çocuklu annelere ücretsiz İstanbulkart verilmesini içeren düzenlenmeyi onayladı.

Anne Kart Nasıl Alınır?

İBB Meclisi de 17 Temmuz’daki kararıyla, 4 yaşa kadar çocuğu olan çocukların annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilmesini ve ücretsiz taşıma bedelinin Belediye bütçesinden karşılanmasını onaylamıştı. 24 Temmuz itibarıyla hayata geçen uygulamayla 0 – 48 ay çocuğu olan anneler, Anne Kart adı altında ücretsiz İstanbulkart (150 kontör içeren) alabilecek. Kartlar https://www.istanbulkart.istanbul/anne-kart adresi üzerinden veya en yakın İstanbulkart başvuru noktalarından temin edilebilecek.