Karnesiz İlk Ara Tatil Başlıyor

Eğitimde verimliliği artırmak amacıyla oluşturulan ara tatillerin ilki 18 Kasım'da başlıyor.

Haber: Canser Seven

Hafta sonları dahil edildiğinde toplam 9 gün sürecek tatil, 22 Kasım'da sona erecek. Öğrencilerin, belirli dönemlerde öğretim faaliyetlerine ara vermelerinin bilimsel araştırmalar da dikkate alındığında daha etkili olduğu ve öğrenmeyi kolaylaştırması nedeniyle ara tatillerin uygulanmaya başlandığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edebilmesi için de yine bu ara tatilleri bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi.

Eğitime, etkinliklerle devam

Milli Eğitim Bakanlığı, tatilde öğrencilerin velileriyle birlikte yapabileceği etkinlikleri 16 başlık altında duyurdu. 81 ilin müdürlükleri, kendi illerinin özellikleri doğrultusunda; gezi, sağlık, doğa, bilgi ve teknoloji, sportif faaliyetler, iletişim, okuryazarlık, el sanatları gibi pek çok alanda 180’e yakın etkinlik düzenleyecek.

Ara tatil etkinlikleri hakkında konuşan Selçuk "Sevgili anne babalar, bu yıl ilk kez ülkemizde bir ara tatil uygulanıyor. Cuma günü itibariyle çocuklar bir hafta tatildeler, biz istedik ki bu bir hafta eğitime okul dışında oyunla, kültürle, bilimle, sanatla etkinliklerle değerlerimizle devam edelim.” dedi.

Tatilde, öğretmenler için de bir program oluşturuldu. Bu program kapsamında; Türkçenin kullanımı ve diksiyonu, öğrencilere çevre bilinci kazandırma, teknoloji ve madde bağımlılığıyla mücadele, opera ve halk oyunları gibi pek çok sosyal etkinlik ve seminer gerçekleşecek.

Öğrenciler, veliler ve eğitimciler http://aratatil.meb.gov.tr internet adresinden bulundukları ili seçerek, oradaki etkinlikleri görebilecek.